Om


Jag heter Gunilla Vestman. 1999 flyttade jag från Härnösand till min föräldragård i Alderskog. Flytten från stan till  landet har för mig inneburit ett närmande till naturen.


Jag tyckte inte om att måla med vattenfärger när jag gick i skolan men jag har alltid tyckt att akvareller varit ljuvliga att betrakta.


Utmaningar är bra att ha så jag anmälde mig till Annelie Löflings akvarellkurs i Härnösand hösten 2002. Här fick jag helt nya ögon att upptäcka hur naturen verkligen ser ut. Den är då särskilt vacker och naturskön i Höga Kusten.


Akvarellmåleriet har gjort min tillvaro både spännande och rofylld. Spännande i vad mängden färg och vatten ger för resultat. Rofylld genom att så totalt engagera alla sinnen, så att tid och rum upphör.


I mitt måleri har jag främst fått inspiration från naturen i närområdet där himmel, vatten och  kuperad natur är flitigt förekommande. På senare tid har jag haft mycket kul med färg och vatten där resultaten blivit en del abstakta fantasibilder.


Naturligtvis inspireras jag även av andra akvarellmålare.


Utställningar

Mina tavlor har bl a visats i Galleri Bönhamn, Björkuddens hotell, konstdagar i Kramfors konsthall och i Härnösand (Sambiblioteket, Nickebo, Sjögården, NBV, Vuxenskolan, ABF, Landstingets cafeteria och Ängekyrkans kulturdagar) och naturligtvis i mitt eget Galleri Alder.